Je dnes nejpřesnější a velmi komplexní laboratorní testování Potravinových intolerancí, které se využívá k identifikaci specifických protilátek IgG na potraviny ze vzorku kapilární krve. Testujeme najednou víc než 220 druhů potravin. Při testovaní se využívá immunoassay microarray technologie, která dnes patří k nejpřesnějším na světě.

Všechno co potřebujete k vykonání testu je odebrání pár kapek – vzorek vaší krve z prstu. Víc informací  TU.

Vyberete si který test vám vyhovuje.  Při každém uvádíme seznam testovaných potravin . Víc informací TU.

Výsledky jsou k dispozici do 10 pracovních dnů od přijetí vzorku.

FoodPrint® umožňuje širokou škálu potravinových panelů. Víc informací TU.

FoodPrint®
Report je zpracován ve dvou formátech najednou.

1.Rozdělení potravin podle skupin . Vycházíme  z podobných typů potravin. Toto rozdělení je velmi praktické pro nastavení jídelníčku a rotaci potravin.

2.Rozdělení podle intenzity reakce na jednotlivé potraviny /  0- 160  u/ml  / Kromě nejpřesnějšího číselného vyhodnocení, jaké je dnes dostupné , jsou potraviny rozděleny do skupin:

NORMÁLNÍ (  méně než 23 U/ml  )

HRANIČNÍ   (  24-29   U/ml)

VYSOKÉ     (  víc než 30 U/ml  )

Ukázka reportu  TU.

Potraviny  v kategorii HRANIČNÍ se doporučuje v jídelním lístku střídat, proto je  důležité, aby klient dostal report ve kterém má přesně vyčíslené hodnoty pro každou potravinu   ( 0- 160 U/ml  )

Z tohoto důvodu je vyhodnocení testu  Food Print  považované odbornou veřejností za nejsofistikovanější jaké je dnes možné klientům nabídnout.

Každý klient spolu s reportem dostává všeobecného průvodce stravováním při intoleranci potravin.

Reaktivita protilátky na každou jednu potravinu ( její přesné číselné vyhodnocení) umožňuje individuálně nastavit stravování tak, aby byl dietní režim vyvážený.

Zjištění, že trpíte nesnášenlivostí na některé potraviny, není konec, je to jen začátek, jak se naučit jíst jinak. Zjistíte, že odstranění problémových potravin Vám umožní vést mnohem plnohodnotnější život, bez symptomů, které často způsobují problémy dlouhé roky.

Food Print® –  před změnou:

Výživa a zdraví jdou ruka v ruce, jsou však určitá standardní pravidla, které je potřebné dodržovat, dokud nenastavíte nový dietní režim.

  • Je vhodné konzultovat své navrhované dietní změny s odborným zdravotnickým pracovníkem, např. lékařem , odborníkem na výživu nebo dietologem.
  • Plánovat a organizovat si nákup potravin v předstihu.
  • Poznat složení potravin, které můžete jíst. Mnoho hotových jídel a polotovarů obsahuje různé přísady, které vám nemusí vyhovovat. Proto je důležité vždy zkontrolovat štítky.
  • Spíš než se soustředit na to, co nemůžete jíst, je často pozitivnější se soustředit na všechny dobré potraviny, které jíst můžete
  • Je velmi důležité mít zdravou, vyváženou stravu. Pestrostí, se dá získat mnoho dalších jídel a živin a snižuje se riziko dalších intolerancí.
  • Odstranění problémové potraviny vám umožní přehodnotit svůj životný styl a výběr potravin. Možná budete chtít spolupracovat s nutričním terapeutem, nebo s dietologem

Tyto webové stránky obsahují všeobecné rady které v žádném případě nenahrazují zdravotní starostlivost. 

Zde jsou některé z nejčastějších reaktivních potravin:

  • Kravské mléko
  • Pšenice
  • Vejce
  • Kvasnice ( pekářské aj pivní)
  • Soja
KÚPIŤ PRODUKT